Temel Eğitimde İyi Örnekler Kapsamında okulumuzda yapılan materyal geliştirme çalışmaları.

1. Toplama Makinesi

2. Yuvarlama Makinesi

Materyalin Adı: Toplama Makinesi

20-02-202420-02-2024

Materyalin Adı: Yuvarlama Makinesi

Materyalin Kullanılacağı Ders: Matematik

Materyalin Kullanılacağı Konu: En yakın onluğa ve en yakın yüzlüğe yuvarlama

Materyalin Kullanımında Hedeflenen Kazanımlar:

1-    100’den küçük doğal sayıların hangi onluğa daha yakın olduğunu belirler.  (M.2.1.1.8.) (2. sınıf)

2-    En çok üç basamaklı doğal sayıları en yakın onluğa ya da yüzlüğe yuvarlar. (M.3.1.1.4.)  (M.4.1.1.4.)  (3. ve 4. sınıf)

Materyalin Amacı: Yuvarlama makinesinin amacı, doğal sayılarda yuvarlama konusu işlendikten sonra çocuklara hem görsel sunum yaparak, hem de çocuklara materyali kullandırarak işlenen konunun çocuklarda kalıcı öğrenmeye dönüşmesini sağlamaktır.

Materyalin Kullanılışı: Yuvarlama makinesi üzerinde 1’den 9’a kadar olan rakamlar yazmaktadır. Her bir rakamın altında daire şeklinde delikler bulunmaktadır. Çocuklara  en yakın onluğa yuvarlama konusunda yuvarlanacak doğal sayının birler basamağına bakılacağı anlatılır. Birler basamağındaki rakamda hangi sayı yazıyorsa materyalin topu o delikten atılır. Eğer birler basamağında yazan rakam 5’ten küçükse atılan top ‘’onluk -yüzlük değişmez.’’ tarafından çıkacaktır. Birler basamağında 5 veya 5’ten büyük bir rakam yazıyorsa atılan top ‘’ onluk – yüzlük bir artar.’’ tarafından çıkacaktır.

20-02-202420-02-2024